Гі Верховстат: нинішня проєвропейська демонстрація в Україні стала найбільшою проєвропейською демонстрацією в історії ЄС

Альянс лібералів і демократів у Європарламенті забезпечить постійну присутність своїх делегатів-представників на Майдані Незалежності для підтримки мирної проєвропейської демонстрації та нагляду з боку Європарламенту за дотриманням прав українських громадян на мирний протест.

Як заявив президент Альянсу лібералів і демократів Гі Верховстат, «ми повинні гарантувати візити членів нашої політичної партії на ротаційній основі в Київ, щоб підтримати мирні демонстрації». Гі Верховстат зазначив також, що нинішня проєвропейська демонстрація в Україні стала «найбільшою проєвропейською демонстрацією в історії ЄС». Європейський політик також висловився на підтримку підписання Угоди про асоціацію та за діалог з пошуку виходу з кризи.

ДОВІДКА. Альянс лібералів і демократів за Європу – заснована в 1952 році одна з трьох найстаріших політичних фракцій і нинішня ліберальна центристська фракція Європарламенту. Альянс утворений представниками двох європейських партій: Європейська ліберально-демократична реформістська партія та Європейська демократична партія.

Підготовлено за матеріалами Української правди та агентства «Інтерфакс-Україна»