Бюджет правлячого режиму: міліція в 367 разів дорожча, ніж наші онкохворі діти

Уряд Януковича-Азарова в проекті державного бюджету-2014 на лікування усіх онкохворих дітей виділив у 367 разів менше грошей, ніж на міліцію: лише 50 млн. грн., що в чотири рази менше ніж минулого року. «Гарні пріоритети у влади, – обурюються дитячі лікарі, – нехай діти помирають, лиш би міліціонери були ситі зі своїми 18 мільярдами».

Саме таку суму в бюджеті-2014 закладено на фінансування МВС. Медики стверджують, що цієї суми, яка складає не більше 25% від фактичної потреби, не вистачить навіть на елементарні ліки для хіміотерапії, не кажучи вже про дорогі лікувальні препарати. «Це просто хрест на тисячах дитячих життів!» – наголошує засновник благодійного фонду «Таблеточки» Ольга Кудіненко. На дорослих онкохворих в проекті держбюджету-2014 передбачено 298 млн. грн. замість необхідного мінімуму, що складає 1,7 млрд. грн.

Відповідно до статті 3 Конституції України, людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю, а головним обов'язком держави є утвердження і забезпечення прав і свобод людини. Але весь цивілізований світ сьогодні зрозумів, що в Україні під прикриттям держави діє владно-політичне угрупування кримінального походження, якому відверто начхати на Конституцію, закони і права громадян, здоров'я і життя людей. 

В проекті держбюджету-2014 скорочено на 297 млн. грн. фінансування розвитку служби екстреної медичної допомоги. На 23 млн. грн. зменшено державну субвенцію місцевим бюджетам на придбання ліків, які мали були спрямовані на потреби екстреної медичної допомоги. Загалом, на фінансування Міністерства охорони здоров'я передбачено лише 7,8 млрд. грн. При цьому, на бюджетне утримання усіх силових структур виділяється більш ніж утричі вища сума – понад 25 млрд. грн.: Міністерство внутрішніх справ (18,4 млрд. грн. – на 2 млрд. збільшено бюджетні витрати), Служба безпеки України (3,5 млрд. грн. – вдвічі збільшено фінансування за останні п'ять років), Генеральна прокуратура (3,2 млрд. грн.), Управління державної охорони (0,5 млрд. грн.). На утримання Верховної Ради та Апарату державного управління справами (до нього входить Адміністрація Президента) виділяється відповідно 920 млн. грн. і 1 млрд. 268 млн. грн. Не забули й про санаторії для народних депутатів і їх помічників – на їхнє утримання виділяється 81 млн. грн., тобто в 1,6 рази більше ніж на онкологічно хворих дітей. На 2 млн. збільшено витрати на курорти для службовців Адміністрації президента: у варіанті бюджету-2014 вони сягають 102,85 млн. грн. Авіаційні перевезення високопосадовців обійдуться для платників податків у 187 млн. грн.

Якщо за еталон цінності взяти заплановані владою цьогорічні бюджетні витрати на лікування онкологічно хворих українських дітей, то для правлячого режиму, порівняно з життям важко хворих дітей:

  • міліція дорожча у 367 разів;
  • усі силові структури дорожчі у 500 разів; 
  • потреби Адміністрації Президента дорожчі у 25 разів;
  • санаторне оздоровлення народних депутатів дорожче у 1,6 рази;
  • авіаперельоти вищого чиновництва дорожчі у 3,7 рази.

Структура проекту бюджету-2014 чітко демонструє, що в Україні остаточно утвердився експлуататорський тип держави: владна верхівка злочинно розкошує за рахунок праці усього народу, дбаючи лише про потреби непомірно збільшених поліцейських утворень, які охороняють її від власного народу. 

Крайня несправедливість довели процес бюджетування і державного управління в нашій країні до цілковитого абсурду. Чемпіонат Європи з футболу в Україні відбувся ще позаминулого року. Але чомусь досі продовжує діяти і навіть посилено фінансується з держбюджету державне агентство з питань підготовки і проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу... На його утримання в проекті бюджету-2014 передбачено 1 млрд. 698 млн. грн., що на 662 млн. грн. більше ніж минулого року.

Всю цю бюджетну вакханалію мають оплачувати, в першу чергу, підприємці малого і середнього бізнесу, які забезпечують більше половини бюджетних надходжень у нашій державі. Що ж в обмін на це отримує від влади наш середній клас – платники податків малого і середнього бізнесу? Податковий і контрольно-наглядовий рекет, тотальну корупцію і беззахисність приватної власності. Політичні й економічні репресії, активну розбудову диктаторського режиму за кращими латиноамериканськими традиціями.

За рівнем економічних свобод за минулий рік Україна, посівши 155 місце із 178 країн світу, опинилася в групі репресивних держав разом із Туркменістаном і Північною Кореєю.

Використано матеріали Української правди  [1], Цензор.НЕТ  [1]  [2]

Joomla25 Appliance - Powered by TurnKey Linux